Viser arkivet for november, 2010

Veldig bra Landsens folk

Albumet «Det er her vi kommer fra» Levi Henriksen og Thomas Mårud med Bra landsens folk er intet mindre enn et kjempealbum. De hadde release på Parkteatret for en tid tilbake, og omsider har jeg fått hørt plata.
Levi Henriksen er i vinden for tida. Bent Hamers film «Hjem til jul» som er bygd på Henriksens «Bare mjuke pakker under treet» høster lovord og fyller kinosalene.
Men det er merkelig stille rundt den nye plata til Henriksen og makker Thomas Mårud, nå utvidet til band med Bra landsens folk.
Henriksen sier selv i rockumentaren på nettstedet Det er her vi kommer fra at målet var å lage en norsk versjon av Exile on Main Street, og det har de vel langt på vei greid.
Her har de samlet hele rockens og countryens historie i 12 ypperlige låter. Noen av referansene ligger klare i dagen, og andre mer skjult i form at riff her, en intro der, en tekstlinje hist og et tema pist. Det er sikkert mange av dem som går meg hus forbi, men det er artig å høre hvordan de har integrert alle heltene sine i låter som så absolutt er deres egne uansett.
Plata turde være et must for alle som setter pris på god americana.
I år blir det i hvert fall én pakke under treet, som ikke er mjuk.

Minnekonsert for Kalle

I min omtale av Paul’s Formulas album «Pretty Paul’s in Love» skrev jeg at dette bandet nærmest er utenkelig uten Kalles piano.
Da visste jeg ikke at han hadde spilt sine siste toner.
Karl William Fauske ble 34 år gammel, og vi som kjente ham vil alltid huske denne staute soldaten, dyktige musikeren og hyggelige mannen med glede. Det var alltid en fryd å ta en øl på Tamara med Kalle.
Jeg vil på egne og Bitts vegne lyse fred over hans minne, og sende de varmeste tanker til familien.

Gode venner og bandkolleger i Bong Madeira og Paul’s Formula minnes Kalle med konsert på Parkteatret søndag 14. november.

Paul’s Formula: «Pretty Paul’s in Love»

«Pretty Paul’s in Love» følger mye i samme gate som «Here We Go Again» fra 2004, og takk og pris for det. Bare at den nye plata er enda bedre, og umiskjennelig Paul’s Formula.
Som låtskrivere har Vikan og Værlien funnet en formel som fungerer utmerket, låtene er bånnsolide. Torgeir Vikans gitarriff er tøffere enn noensinne. Nils Johanson og John Henry Dall må være et av landets mest samspilte komp, kanskje ikke så underlig etter over tjue år som parhester. Og Paul’s uten Karl William Fauskes piano er helt utenkelig. To av låtene er spilt inn med de tidligere medlemmene Lasse Eriksson på bass og Geirr Thoresen på trommer, og det sitter naturligvis som en kule. Flere dyktige gjestemusikere gjør også sitt til å gjøre dette til et knallalbum, særlig er jeg svak for Bitten Forsudds tuba, men det er jeg alltid.
Sjefen sjøl er i storslag som rasende dommedagsprofet på Selection og tenksom herremann på Rest in the Shades, og alt der imellom på 9 spor som hver for seg står som beviser på at Paul’s Formula er et av de fineste banda vi har.
Så, Paul & Co, keep’em coming, det er ikke nødvendig å bare gi ut plate hvert sjette år.
Videoer og lydklipp finner du på bandets hjemmeside og neste konsert på Løkka blir på Parkteatret søndag 14. november kl. 19.30

Foto: Ivan Dall Groven