Birkelunden Internett

Følges av 9 medlemmer.

Denne sonen er lukket for nye medlemmer.

Origo Birkelunden Internett er en sone på Origo. Les mer

Pearly Catz på Mir

Hallingpünk

Tirsdag 28. oktober slipper Pearly Catz albumet med den treffende tittelen «Hallingpünk» på Mir.
Oslo-bandet med røtter i Hallingdal har funnet opp sin egen sjanger; Hallingpünk – en miks av heftig pønkrock, drivende gitarer, stev og tekster på ekte døladialekt med humor!

PearlyCatz, med tre rocka damer i front, har fete tostemte gitarriff, allsangsrefreng og til og med pønk-munnharpe! Rytmeseksjonen er kæll-dominert med Küla bak slagverket og Snüblefot med ståbassen.

Hallingpünk åpner med låta Harald om husokkupanten som rømte til bygda men fikk lensmann i hæla. Så følger slagere som Skinnjakkejævel med AC/DC riff og fleip med femi rockegutter og Flasa på om å kløne det til i trafikken. Ta’re i sammen er et sleivspark til arrogante rikinger og tar et oppgjør med skipsrederkongen som stikker en tusenlapp i neven til en av gatas slitere.

PearlyCatz har også bøttevis med selvironi. Låtskriver og gitarist Tove Troll lar dumme ekskjærester få unngjelde så det synger etter (Håpa e’ru gjer & Hu’un sprette) og Pörly Cat vet «koss ho ska dengji deg veggimellom med kvasse riff» som på hennes egenkomponerte Hjarteknusar.

Det hele toppes av den herlige hallingdialekta til vokalisten SötZmurf og hennes rocka attitude skiller seg ut fra den gemene hop. Albumet avsluttes med disse bevingede ord:

e ska leggji ut fellu
e set på’re bjellu
for det æ no ell alder
du ell ingen!

Sjekk låtene og videoene, og les mer om bandet her
Mir tirsdag 28. september kl. 21
Entre kr. 100,- inkl. CD, altså gratis, for den skal man jo ha uansett.

Foto: Solveig Stranden

Vist 176 ganger. Følges av 1 person.
Annonse