Birkelunden Internett

Følges av 9 medlemmer.

Denne sonen er lukket for nye medlemmer.

Origo Birkelunden Internett er en sone på Origo. Les mer

Bøygard: «Røre ved deg»

Boygard-rore ved deg

Av Arvid Sivertsen

Røre ved deg heter plata fra søstrene Bøygard. Det er en tittel som viser at de legger lista høyt.
Musikalsk trør jentene i et landskap hvor stiene fra andre storheter ligger tett i tett. På amerikansk heter det Folk, på norsk er vel visesang det nærmeste vi kommer.

Med dette utgangspunktet er det strålende hvor godt de lykkes. Tekstene og melodiene kles i et lett og lekende lydbilde. Her vil øret finne nye godbiter hver gang plata spilles. Egentlig ingen overraskelse når en ser hvilke musikere de har med seg og når produsenten er en av landets beste gitarister. Men i feil hender kunne dette lett blitt det stikk motsatte.
For det er et litt kronglete musikalsk landskap som tegnes opp. Røre ved deg er mer for vin og nytelse enn øl og allsang.
For meg blir høydepunktet den skillingsviseaktige «Koma heim». Sangen er et solid bevis på hvordan kunsten skildrer virkeligheten langt bedre enn allverdens journalistikk og dokumentar. Den vakre framførelsen setter en kontrast til jævligheten det fortelles om som virkelig rører ved lytteren.
Denne låta kommer til å bli stående som noe av det beste som er laget. Må så langt bort som til Tom Waits for å finne noe lignende. Og jeg tipper Mikael Wiehe kommer til å bli grønn av misunnelse når han får høre den.
Det er bare å ta av hatten og si takk til søstrene Bøygard – dere har virkelig rørt ved meg.

boygard 2008 1-av solveig stranden — Foto: Solveig Stranden http://www.boygard.net/

Vist 190 ganger. Følges av 1 person.
Annonse