Hank gjenfødt

Hank’s a Lot: «Hjertesjuk Blues»
Går det an å juble for en plate og anbefale den etter å ha hørt én låt? Ja, i høyeste grad. Hank’s a Lot er noe så genialt som Hank Williams på norsk – selveste Hank Williams som tok kvelden i baksetet i en Cadillac første nyttårsdag 1953, 29 år gammel.
Man kan jo sin Hank, og jeg var litt fornøyd med meg selv da jeg så at det var lagt ut en video med tittelen «Luta lei» og tenkte «leaving now», det må jo være «Long Gone Daddy» – jaja, selvskryt er velskryt, og jeg gjettet ikke at «Rallarblod» var «Ramblin’ Man»
Tilbake til Hank’s a Lot som jeg ikke vet noe annet om enn at det låter kanonbra og at min store heltinne, og etter hvert gode venninne, Tove Bøygard er med.
Det er mange som har covret Hank Williams med stil – John Prine og Lucinda Williams’ versjon av Wedding Bells/Turn Back The Years får alltid en tåre til å trille.
Forskjellen på Hank’s a Lot og røkla er at Hank’s a Lot ikke kødder med kongen. De spiller musikken slik den er – dette er Hank gjenfødt, 1948 gjenskapt. Og ikke et vondt ord om Anita Carter, men Tove gir låtene et løft jeg tror få kan gjøre bedre.
Sleppefesten på Herr Nilsen mandag 26. mars blir nok en skjellsettende opplevelse, men jeg som bor litt usentralt får nøye meg med Youtube.
Og CD har jeg bestilt, og gleder meg til å høre resten av «Hjertesjuk Blues» – og hører på «Lovesick Blues» mens jeg venter.